Skip to the main content

Original scientific paper

Voda u bezmasnoj tvari sira ementalskog tipa i njezino značenje u formiranju standardne kvalitete

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Oddelek za zootehniko, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Full text: croatian pdf 981 Kb

page 170-175

downloads: 557

cite


Abstract

U nastojanjima da bi se postigla ujednačena kvaliteta ementalskog sira ne može se mimoići jedan od bitnih sastojaka, tj. količina vode. U siru se nalazi 45 % do 50 % hidratne i kapilarne uz 55 % do 60 % slobodne vode. Potonju se može naravnavati tehnološkim procesom. Količina slobodne vode, koju se obično prikazuje kao vodu u bezmasnoj tvari

Keywords

sir; ementalac; voda; bezmasna suha tvar

Hrčak ID:

95644

URI

https://hrcak.srce.hr/95644

Publication date:

3.8.1973.

Visits: 1.143 *