Skip to the main content
  • Publication date: 14.12.2020.
  • Published on HRČAK: 14.12.2020.

Table of contents

Full text

Genetski polimorfizam i utjecaj na proizvodnju mlijeka CSN2 gena u konvencionalnim i lokalnim pasminama goveda u Hrvatskoj (page 3-12)

Ante Ivanković, Mateja Pećina, Jelena Ramljak, Vedat Pašić
Original scientific paper


Utjecaj pogače sjemenki bundeve i ekstrudiranog lana u obrocima na hematološko-biokemijske pokazatelje u krvi i na kvalitetu mlijeka alpske koze tijekom rane laktacije (page 13-24)

Željka Klir Šalavardić, Josip Novoselec, Joaquín Miguel Castro-Montoya, Marcela Šperanda, Mislav Đidara, Joachim Molkentin, Boro Mioč, Uta Dickhoefer, Zvonko Antunović
Original scientific paper


Utjecaj biljne masti na teksturu, boju i senzorska svojstva makedonskog bijelog sira u salamuri (page 25-34)

Erhan Sulejmani, Lavdrim Beqiri, Riste Popeski-Dimovski
Original scientific paper


Utjecaj dodatka biljnih ekstrakata na antioksidacijski potencijal, mikrobiološka i senzorska svojstva tekućeg jogurta (page 35-48)

Oktay Tomar, Gökhan Akarca, Abdullah Çağlar, Ömer İstek, Veli Gök
Original scientific paper


Određivanje sastava monosaharida u kefiranu primjenom HPLC metode (page 49-59)

Çağdaş Koçak, Ebru Çubuk Demiralay, Seda Özarslan, Nilüfer Sena Aydoğdu, Tuğba Kök Taş
Original scientific paper


Promjene u sadržaju benzojeve kiseline u kefiru od kozjeg mlijeka proizvedenom pomoću različitih kefirnih kultura (page 60-68)

Gizem Şendoğan, Ecem Akan, Oktay Yerlikaya, Şaban Meriç, Özer Kınık
Original scientific paper


Fizikalno-kemijska i antioksidacijska svojstva liofiliziranog devinog kolostruma i mlijeka u prahu (page 69-78)

Olfa Oussaief, Zeineb Jrad, Mohamed Dbara, Touhami Khorchani, Halima El Hatmi
Original scientific paper


Visits: 10.109 *