Skip to the main content
  • Publication date: 07.03.2024.
  • Published on HRČAK: 07.04.2024.

Table of contents

Full text

Report on the Progress of the Journal Food Technology and Biotechnology (page 2-3)

Iva Grabarić Andonovski
Editorial


Utjecaj komercijalne proteaze Flavourzyme i alkalne proteaze na strukturu i alergijski učinak proteina Ara h 1 iz kikirikija (page 4-14)

Erlian Shu, Shuo Wang, Xiangxiang Kong, Xiaodong Sun, Qiaoling Yang, Qin Chen, Bing Niu
Original scientific paper


Putrescin regulira melanogenezu moduliranjem transkripcijskog faktora MITF u stanicama melanoma miševa B16F1 (page 15-25)

Natchanok Talapphet, Moon-Moo Kim
Original scientific paper


Sinteza pirodekstrina i maltodekstrina iz škroba makala (Xanthosoma yucatanensis), otpornog na djelovanje enzima (page 26-34)

Enrique Barbosa-Martín, Enrique Sauri-Duch, Luis Chel-Guerrero, Luis Cuevas-Glory, Víctor Moo-Huchin, David Betancur-Ancona
Preliminary communication


Procjena kakvoće ploda novog hibrida pomela i slatke naranče te njegova molekularna karakterizacija pomoću genetskih biljega specifičnih za kiselost (page 35-48)

Raushan Kumar, Nimisha Sharma, Anil Kumar Dubey, Radha Mohan Sharma, Shruti Sethi, Gyan Prakash Mishra, Sandeep Mathur, Hatkari Vittal, Mukesh Shivran, Neha Sharma
Original scientific paper


Kakvoća tjestenine bogate vlaknima, obogaćene prahom kore lubenice različitih veličina čestica (page 59-71)

Dien Quang Long, Thi Mien Trieu, Thi Thu Tra Tran, Nu Minh Nguyet Ton, Van Viet Man Le
Original scientific paper


Flan s dodatkom pulpe i praha açaí bobica kao funkcionalna hrana s probiotikom Lacticaseibacillus rhamnosus HN001: fizikalno-kemijska svojstva, preživljavanje probiotika, senzorska prihvatljivost i percepcija potrošača (page 72-77)

Paulyne Tolentino Anselmo, Beatriz Cardoso Sabino, Carla Prado Rosolém, Márcia Simoni de Melo Rodrigues, José Renato Silva, Karla Bigetti Guergoletto, Tatiana Colombo Pimentel, Carina Moro Benis, Wilma Aparecida Spinosa, Giselle Nobre Costa
Short communication, Note


Optimiranje postupka inkapsulacije ulja kikirikija u kompleksu proteina i polisaharida uz pomoć sušenja potpomognutog mikrovalovima (page 78-88)

Sachin S. Bhuva, Navnit K. Dhamsaniya, Gopal V. Marviya
Original scientific paper


Razvoj integriranog bioprocesnog sustava za proizvodnju bioetanola i arabitola iz rezanaca šećerne repe (page 89-101)

Mario Novak, Nenad Marđetko, Antonija Trontel, Mladen Pavlečić, Zora Kelemen, Lucija Perković, Vlatka Petravić Tominac, Božidar Šantek
Original scientific paper


Kauzalni modeli obrade podataka o kakvoći hrane pomoću umjetne inteligencije (page 102-109)

Želimir Kurtanjek
Original scientific paper


Učinak zamjene masti u goveđim okruglicama hidrogelom maslinovog ulja (page 110-118)

Recep Palamutoğlu, Cemal Kasnak, Buket Özen Ünaldı, Sabire Duman, Ayşegül Türk Baydır
Original scientific paper


Tubular Cellulose Composite as a Vehicle for the Development of Meat Products with Low Nitrite Content (page 119-126)

Athanasia Panitsa, Theano Petsi, Maria Kanellaki, Athanasios A. Koutinas, Panagiotis Kandylis
Preliminary communication


AI in Scholarly Communication (page 127-129)

Zrinka Pongrac Habdija
Other


Visits: 2.163 *