Skip to the main content

Professional paper

Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)

Hasija Hasanspahić ; Veterinary Inspectorate, Federal Administration for Inspection Issues, Sarajevo Canton, Bosnia and Herzegovina


Full text: croatian pdf 716 Kb

page 340-343

downloads: 604

cite

Full text: english pdf 1.019 Kb

page 368-372

downloads: 614

cite


Abstract

Sažetak U uzorcima kamenica (Ostrea edulis) ocijenjena su senzorička svojstva nakon pohrane na temperaturama od 4°C, 7°C i 15°C kroz različita vremenska razdoblja (jedan, tri, pet, sedam, devet i jedanaest dana). Pokazatelji kvalitete školjkaša (izgled ljušture, boja tekućeg sadržaja školjke, njezinog jestivog dijela, konzistencija i miris) bodovani su s 0-3 boda. Promjene senzoričkih svojstava na uzorcima kamenica skladištenih na temperaturama 4°C i 7°C su uslijedile sedmog, a na temperaturi od 15°C promjene su utvrđene petog dana.

Keywords

kamenice; hlađenje; senzorička svojstva

Hrčak ID:

80792

URI

https://hrcak.srce.hr/80792

Publication date:

14.10.2011.

Article data in other languages: english

Visits: 2.235 *