Professional paper
Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)
Hasija Hasanspahić
; Veterinary Inspectorate, Federal Administration for Inspection Issues, Sarajevo Canton, Bosnia and Herzegovina
Full text: croatian pdf 716 Kb
page 340-343
downloads: 604
cite
APA 6th Edition
Hasanspahić, H. (2011). Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (5), 340-343. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/80792
MLA 8th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, no. 5, 2011, pp. 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792. Accessed 25 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, no. 5 (2011): 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792
Harvard
Hasanspahić, H. (2011). 'Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(5), pp. 340-343. Available at: https://hrcak.srce.hr/80792 (Accessed 25 December 2024)
Vancouver
Hasanspahić H. Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [cited 2024 December 25];XIII(5):340-343. Available from: https://hrcak.srce.hr/80792
IEEE
H. Hasanspahić, "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, no. 5, pp. 340-343, 2011. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/80792. [Accessed: 25 December 2024]
Full text: english pdf 1.019 Kb
page 368-372
downloads: 614
cite
APA 6th Edition
Hasanspahić, H. (2011). Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (5), 340-343. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/80792
MLA 8th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, no. 5, 2011, pp. 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792. Accessed 25 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, no. 5 (2011): 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792
Harvard
Hasanspahić, H. (2011). 'Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(5), pp. 340-343. Available at: https://hrcak.srce.hr/80792 (Accessed 25 December 2024)
Vancouver
Hasanspahić H. Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [cited 2024 December 25];XIII(5):340-343. Available from: https://hrcak.srce.hr/80792
IEEE
H. Hasanspahić, "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, no. 5, pp. 340-343, 2011. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/80792. [Accessed: 25 December 2024]
Abstract
Sažetak U uzorcima kamenica (Ostrea edulis) ocijenjena su senzorička svojstva nakon pohrane na temperaturama od 4°C, 7°C i 15°C kroz različita vremenska razdoblja (jedan, tri, pet, sedam, devet i jedanaest dana). Pokazatelji kvalitete školjkaša (izgled ljušture, boja tekućeg sadržaja školjke, njezinog jestivog dijela, konzistencija i miris) bodovani su s 0-3 boda. Promjene senzoričkih svojstava na uzorcima kamenica skladištenih na temperaturama 4°C i 7°C su uslijedile sedmog, a na temperaturi od 15°C promjene su utvrđene petog dana.
Keywords
kamenice; hlađenje; senzorička svojstva
Hrčak ID:
80792
URI
https://hrcak.srce.hr/80792
Publication date:
14.10.2011.
Article data in other languages:
english
Visits: 2.235
*