Stručni rad
Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)
Hasija Hasanspahić
; Inspektorat za veterinarstvo, Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo. Bosna i Hercegovina
Puni tekst: hrvatski pdf 716 Kb
str. 340-343
preuzimanja: 604
citiraj
APA 6th Edition
Hasanspahić, H. (2011). Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (5), 340-343. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/80792
MLA 8th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, br. 5, 2011, str. 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792. Citirano 25.12.2024.
Chicago 17th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, br. 5 (2011): 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792
Harvard
Hasanspahić, H. (2011). 'Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(5), str. 340-343. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/80792 (Datum pristupa: 25.12.2024.)
Vancouver
Hasanspahić H. Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [pristupljeno 25.12.2024.];XIII(5):340-343. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/80792
IEEE
H. Hasanspahić, "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, br. 5, str. 340-343, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/80792. [Citirano: 25.12.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 1.019 Kb
str. 368-372
preuzimanja: 614
citiraj
APA 6th Edition
Hasanspahić, H. (2011). Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (5), 340-343. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/80792
MLA 8th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, br. 5, 2011, str. 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792. Citirano 25.12.2024.
Chicago 17th Edition
Hasanspahić, Hasija. "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, br. 5 (2011): 340-343. https://hrcak.srce.hr/80792
Harvard
Hasanspahić, H. (2011). 'Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(5), str. 340-343. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/80792 (Datum pristupa: 25.12.2024.)
Vancouver
Hasanspahić H. Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis). MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [pristupljeno 25.12.2024.];XIII(5):340-343. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/80792
IEEE
H. Hasanspahić, "Utjecaj hlađenja na senzorička svojstva kamenica (Ostrea edulis)", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, br. 5, str. 340-343, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/80792. [Citirano: 25.12.2024.]
Sažetak
Sažetak U uzorcima kamenica (Ostrea edulis) ocijenjena su senzorička svojstva nakon pohrane na temperaturama od 4°C, 7°C i 15°C kroz različita vremenska razdoblja (jedan, tri, pet, sedam, devet i jedanaest dana). Pokazatelji kvalitete školjkaša (izgled ljušture, boja tekućeg sadržaja školjke, njezinog jestivog dijela, konzistencija i miris) bodovani su s 0-3 boda. Promjene senzoričkih svojstava na uzorcima kamenica skladištenih na temperaturama 4°C i 7°C su uslijedile sedmog, a na temperaturi od 15°C promjene su utvrđene petog dana.
Ključne riječi
kamenice; hlađenje; senzorička svojstva
Hrčak ID:
80792
URI
https://hrcak.srce.hr/80792
Datum izdavanja:
14.10.2011.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 2.235
*