Skip to the main content

Original scientific paper

Utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na fizikalno-kemljsku i mikrobiološku kvalitetu "MILPIA"

Đ. Mišanović ; D.P. "Zdenka", V. Zdenci
N. Kezić
N. Capan


Full text: croatian pdf 808 Kb

page 3-9

downloads: 668

cite


Abstract

Svrha ovog rada bila je da se utvrdi utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na fizikalno-kemijsku i mikrobiološku kvalitetu proizvoda Milpi. Određivani su slijedeći parametri: aktivna i titracijska kiselost, elektroprovodljivost i ukupan broj mikroorganizama. Rezultati istraživanja ukazuju na velik utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na trajnost proizvoda "Milpi“ i ukupan broj mikroorganizama.

Keywords

Kvaliteta proizvoda "Milpi" (sadrži 70% maslaca i 30% meda); dodavanje alkoholnog ekstrakta propolisa; promjene fizikalno-kemijske i mikrobiološke kvalitete

Hrčak ID:

95279

URI

https://hrcak.srce.hr/95279

Publication date:

17.1.1993.

Article data in other languages: english

Visits: 1.198 *