Skip to the main content

Original scientific paper

Svježi mekani sir proizveden upotrebom koncentrirane kulture

Ljerka Kršev ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Sanja Eri
Anica Borović
Ljubica Tratnik


Full text: croatian pdf 978 Kb

page 281-289

downloads: 574

cite


Abstract

Istražena Je primjena koncentriranih mljekarskih kultura u proizvodnji svježeg mekanog sira. Rezultati istraživanja pokazali su da se korištenjem koncentrirane kulture ("ready-set" kulture) dobiva odličan proizvod koji, u usporedbi s proizvodom dobivenim fermentacijom mlijeka klasičnom kulturom mikroorganizama, veće je održivosti i veće hranjive vrijednosti.

Keywords

koncentrirane mljekarske kulture; svježi ovčji sir; održivost; hranjiva vrijednost

Hrčak ID:

95530

URI

https://hrcak.srce.hr/95530

Publication date:

12.12.1992.

Article data in other languages: english

Visits: 1.400 *