Skip to the main content

Original scientific paper

Kvaliteta bakterijskih kultura i uvjeti za održavanje njihove aktivnosti

Višeslava Miljković ; Fakultet veterinarske medicine Beograd, Bulevar oslobođenja 18, 11000 Beograd, Srbija
M. Baltić
Vera Katić


Full text: croatian pdf 862 Kb

page 207-212

downloads: 780

cite


Abstract

Rad razmatra upotrebu smrznutih kultura bakterija mliječne kiseline u mljekarskoj industriji. Istraživanje je pokazalo da postotak preživjelih bakterija posle smrzavanja zavi&i od vrste bakterija, Koncentracije u jedinici, zapremine i volumena sredine u kojoj se smrzavaju. Utjecaj navedenih činilaca je mnogo manji pri smrzavanju na -196 °C nego pri višim temperaturama.

Keywords

bakterijske kulture; kvaliteta; aktivnost

Hrčak ID:

97101

URI

https://hrcak.srce.hr/97101

Publication date:

2.7.1980.

Article data in other languages: english

Visits: 1.266 *