Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kvaliteta bakterijskih kultura i uvjeti za održavanje njihove aktivnosti

Višeslava Miljković ; Fakultet veterinarske medicine Beograd, Bulevar oslobođenja 18, 11000 Beograd, Srbija
M. Baltić
Vera Katić


Puni tekst: hrvatski pdf 862 Kb

str. 207-212

preuzimanja: 880

citiraj


Sažetak

Rad razmatra upotrebu smrznutih kultura bakterija mliječne kiseline u mljekarskoj industriji. Istraživanje je pokazalo da postotak preživjelih bakterija posle smrzavanja zavi&i od vrste bakterija, Koncentracije u jedinici, zapremine i volumena sredine u kojoj se smrzavaju. Utjecaj navedenih činilaca je mnogo manji pri smrzavanju na -196 °C nego pri višim temperaturama.

Ključne riječi

bakterijske kulture; kvaliteta; aktivnost

Hrčak ID:

97101

URI

https://hrcak.srce.hr/97101

Datum izdavanja:

2.7.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.627 *