Skip to the main content

Original scientific paper

Kemijski sastav i tehnološko rješenje sira "Manura" proizvedenog u SR Makedoniji

Duška Lazarevska ; R.O. Zemjodelski fakultet, Skopje
Olga Bauer


Full text: croatian pdf 483 Kb

page 355-358

downloads: 672

cite


Abstract

Ispitivan je kemijski sastav sira "Manura", proizvedenog u visokim planinskim područjima SR Makedonije. Dano je i tehnološko rešenje ovog tvrdog sira bez kore, koji se dobija iz surutke pri preradi bijelog mekog sira iz ovčjeg mlijeka. Analizirani sir se odlikuje visokom biološkom vrijednošću i sadrži kemijske sastojke, neophodne u ljudskoj ishrani.

Keywords

sir; Manur; kemijski sastav; tehnološko rješenje; Makedonija

Hrčak ID:

100262

URI

https://hrcak.srce.hr/100262

Publication date:

1.12.1984.

Article data in other languages: english

Visits: 1.639 *