Skip to the main content

Original scientific paper

Mliječni deserti pripremljeni od nekoliko vrsti obranog mlijeka

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik
Olivera Marić


Full text: croatian pdf 740 Kb

page 359-364

downloads: 511

cite


Abstract

Radi veće potrošnje i poboljšanja kvalitete mliječnih deserata, danas se u svijetu teži smanjenju udjela masti i ugljikohidrata u korist bjelančevina u tim proizvodima. U ovom radu autori predlažu način pripreme fermentiranih voćno mliječnih deserata od obranog i UF ugušćenog obranog mlijeka, pripremu voćnog jogurta od mlijeka namijenjenog proizvodnji jogurta sa slojem voćne paste na površini proizvoda te način pripreme slatkog aromatiziranog deserta od UF ugušćenog obranog mlijeka uz upotrebu tekućeg sirila. Mliječni deserti pripremljeni s fruktozom i voćnim aromama mogu se upotrebljavati za posebne namjene (u dijetnoj prehrani i prehrani dijabetičara).

Keywords

mliječni deserti; obrano mlijeko

Hrčak ID:

100263

URI

https://hrcak.srce.hr/100263

Publication date:

1.12.1984.

Article data in other languages: english

Visits: 1.092 *