Skip to the main content

Original scientific paper

Izučavanje tehnologije, konzerviranja i kvalitetnih vrijednosti mliječnih proizvoda malih gazdinstava brdsko-planinskog područja Bosne i Hercegovine

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
M. Perović


Full text: croatian pdf 695 Kb

page 145-150

downloads: 598

cite


Abstract

Autori su izučavali tehnologiju, konzerviranje i kvalitetu autohtonih proizvoda nekih gazdinstava Bosne i Hercegovine, poimenično travničkog sira, livanjskog sira i kajmaka. Na osnovi izučavanja došli su do zaključka da su to proizvodi s visokim procentom masti i dobre kvalitete. Prerada mlijeka u autohtone proizvode u brdsko-planinskom području ekonomski je opravdana.

Keywords

mliječni proizvodi; tehnologija; konzerviranje

Hrčak ID:

109939

URI

https://hrcak.srce.hr/109939

Publication date:

2.5.1981.

Article data in other languages: english

Visits: 1.130 *