Skip to the main content

Original scientific paper

Istraživanje UHT-obrade i fermentacije obranog mlijeka s izmijenjenom količinom bjelančevina

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Paul Sloth Hansen ; Istraživački institut za mljekarsku industriju-Hillerod, Danska


Full text: croatian pdf 804 Kb

page 32-37

downloads: 510

cite


Abstract

Obrano mlijeko, sa modificiranom količinom bjelančevina, proizvedeno primjenom ultrafiltracije, zagrijavalo se UHT-postupkom i podvrglo fermentaciji bakterijama jogurta, u namjeri da se prouče tehnološke mogućnosti proizvodnje mliječnih proizvoda s izmijenjenom količinom bjelančevina.

Keywords

obrano mlijeko; UHT-obrada; fermentacija

Hrčak ID:

111308

URI

https://hrcak.srce.hr/111308

Publication date:

1.2.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.260 *