Skip to the main content

Original scientific paper

Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i ranog novog vijeka

Sabine Florence Fabijanec ; Department of Historical Research of the Institute of Historical and Social Sciences of CASA


Full text: croatian pdf 1.440 Kb

page 127-160

downloads: 1.304

cite


Abstract

U radu se na temelju različitih izvora (od mletačkih upravnih mjera i dalmatinskih statutarnih odredbi te bilježničkih spisa i uvozno-izvoznih dozvola) prikazuje proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji u 15. i 16. st. Obrađuju se različiti aspekti, od tipologije i karakteristika proizvedenog sira, opsega proizvodnje i mjernog sustava, geografskog rasporeda stočarske proizvodnje do karakteristika i opsega lokalne i međunarodne trgovine sirom.

Keywords

mliječni proizvodi; sir; kasni srednji vijek; rani novi vijek; Dalmacija; Italija; trgovina sirom

Hrčak ID:

121320

URI

https://hrcak.srce.hr/121320

Publication date:

30.12.2013.

Article data in other languages: french

Visits: 2.307 *