Skip to the main content

Professional paper

Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira

Ivan Benko ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 555 Kb

page 215-217

downloads: 673

cite

Full text: serbian pdf 230 Kb

page 215-217

downloads: 481

cite


Abstract

Koristi, odnosno mogućnosti da se poboljša proizvodnja sira s pomoću prethodne pasterizacije mlijeka, kod nas su još vrlo malo proučene, a još manje popularizirane. Zato je sasvim ispravno, ako to pitanje u svom stručnom listu napokon temeljitije obradimo i uočimo, kako lako možemo obazrivom pasterizacijom mlijeka nadoknaditi druge nedostatke, na pr. slabu kvalitetu mlijeka, nedovoljno znanje tehničkog osoblja i dr.

Keywords

sir; pasterizacija mlijeka

Hrčak ID:

129002

URI

https://hrcak.srce.hr/129002

Publication date:

2.9.1956.

Article data in other languages: serbian

Visits: 2.277 *