Skip to the main content

Other

Proizvodnja ždrebećih kobasica

Bela Njari ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Željka Cvrtila Fleck ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Lidija Kozačinski ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 179 Kb

page 152-155

downloads: 399

cite

Full text: english pdf 134 Kb

page 172-174

downloads: 279

cite


Abstract

U radu je opisan tehnološki proces proizvodnje ždrebeće kobasice koja se tradicionalno proizvodi u Republici Hrvatskoj u okolici Zagreba
(Kloštar Ivanić). U proizvodnji se koristi meso ždrebadi starosti 22-24 mjeseci i čvrsto masno tkivo svinja u omjeru 90% : 10%. Tradicionalni
način proizvodnje u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu pokazao je određene prednosti u odnosu na proizvodni objekt manjeg
opsega rada (mesoprerađivački obrt).

Keywords

ždrebeća kobasica; tehnološki proces proizvodnje

Hrčak ID:

138247

URI

https://hrcak.srce.hr/138247

Publication date:

15.3.2015.

Article data in other languages: english german italian spanish

Visits: 1.710 *