Skip to the main content

Other

Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska

Bratulić1 M. orcid id orcid.org/0000-0001-7821-8964 ; Pol Reginex, Pazin
Cukon N. ; Ministarstvo poljoprivrede RH
Cvrtila Fleck Ž ; Ministarstvo poljoprivrede RH
Njari B. ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Kozačinski L. orcid id orcid.org/0000-0002-7534-7362 ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia


Full text: croatian pdf 157 Kb

page 445-448

downloads: 594

cite

Full text: english pdf 144 Kb

page 477-480

downloads: 323

cite


Abstract

U seoskim domaćinstvima na području Istre proizvode se različite vrste tradicionalnih mesnih proizvoda među koje se ubrajaju i kobasice.
Istarske kobasice su osobite kakvoće i vrijednosti te sastavni dio kulturne baštine Istre. U ovome radu opisan je proces proizvodnje istarskih
kobasica u tradicionalnim i kontroliranim uvjetima te njihove senzorne i fizikalno-kemijske karakteristike.

Keywords

istarska kobasica; tradicionalna proizvodnja

Hrčak ID:

165026

URI

https://hrcak.srce.hr/165026

Publication date:

31.8.2015.

Article data in other languages: spanish english german italian

Visits: 1.849 *