Skip to the main content

Original scientific paper

RAZVOJNE TENDENCIJE I POSTIGNUTI REZULTATI U PERADARSTVU SR HRVATSKE

Stjepan Meknić ; "POLJODOBRA" Zagreb


Full text: croatian pdf 2.447 Kb

page 557-570

downloads: 465

cite


Abstract

Meso peradi i jaja, kao i prerađevine koje se od njih izrađuju osobito su kvalitetni i traženi artikli u prehrani stanovništva. Nagli porast proizvodnje omogućio je brzo povećanje potrošnje mesa peradi i jaja. U SR Hrvatskoj je od 1961. do 1977. povećana proizvodnja mesa peradi s 19 tisuća na 66 tisuća tona, a jaja s 319 mln. kom na 938 mln. kom. Grubo se može računati da je potrošnja u Republici porasla za blizu tri puta. Uspješan dosadašnji razvitak proizvodnje i potrošnje bio je moguć zahvaljujući organizaciji društvenog peradarstva na industrijskim osnovama, sposobnom kadru koji je znalački ovladao procesima proizvodnje i prerade, kao i jasnoj koncepciji razvoja koja je dobila punu podržku od društveno -političkih organa i kreditnih organizacija.

Keywords

Hrčak ID:

166128

URI

https://hrcak.srce.hr/166128

Publication date:

18.11.1980.

Article data in other languages: english

Visits: 1.209 *