Izvorni znanstveni članak
RAZVOJNE TENDENCIJE I POSTIGNUTI REZULTATI U PERADARSTVU SR HRVATSKE
Stjepan Meknić
; "POLJODOBRA" Zagreb
Sažetak
Meso peradi i jaja, kao i prerađevine koje se od njih izrađuju osobito su kvalitetni i traženi artikli u prehrani stanovništva. Nagli porast proizvodnje omogućio je brzo povećanje potrošnje mesa peradi i jaja. U SR Hrvatskoj je od 1961. do 1977. povećana proizvodnja mesa peradi s 19 tisuća na 66 tisuća tona, a jaja s 319 mln. kom na 938 mln. kom. Grubo se može računati da je potrošnja u Republici porasla za blizu tri puta. Uspješan dosadašnji razvitak proizvodnje i potrošnje bio je moguć zahvaljujući organizaciji društvenog peradarstva na industrijskim osnovama, sposobnom kadru koji je znalački ovladao procesima proizvodnje i prerade, kao i jasnoj koncepciji razvoja koja je dobila punu podržku od društveno -političkih organa i kreditnih organizacija.
Ključne riječi
Hrčak ID:
166128
URI
Datum izdavanja:
18.11.1980.
Posjeta: 1.209 *