Skip to the main content

Original scientific paper

https://doi.org/10.15255/KUI.2017.035

Primjena zelenih, ekološki prihvatljivih materijala u pakiranju hrane

Jixia Li ; School of Art, Zhengzhou University of Science and Technology, Zhengzhou, Henan, Kina


Full text: english pdf 273 Kb

page 611-615

downloads: 557

cite


Abstract

S razvojem društva povećali su se zahtjevi za kvalitetnijim duhovnim i materijalnim životom. Međutim, neki problemi u vezi sa zaštitom okoliša pojavljuju se, na primjer, pri pakiranju namirnica. U posljednje vrijeme za ambalažu sve se više upotrebljavaju ekološki prihvatljivi materijali. Ova studija analizira karakteristike i postojeće probleme s razgradljivim ambalažnim materijalima, predlaže proizvodnju ambalaže od kompozita poli(mliječne kiseline) i nanokristalne celuloze, provjerava toplinska i mehanička svojstva i primjenjuje ga na dizajn ambalaže. Rezultati pokazuju da toplinska i mehanička svojstva materijala zadovoljavaju zahtjeve ambalaže za hranu. Rad daje referenciju za primjenu zelenih, ekološki prihvatljivih materijala u dizajnu ambalaže za hranu.


Ovo djelo je dano na korištenje pod licencom Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.

Keywords

zeleni, ekološki prihvatljivi materijali; kompozit poli(mliječne kiseline) i nanokristalne celuloze; dizajn ambalaže za hranu

Hrčak ID:

189463

URI

https://hrcak.srce.hr/189463

Publication date:

30.11.2017.

Article data in other languages: english

Visits: 1.419 *