Skip to the main content

Professional paper

Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma

Sandra Kantar orcid id orcid.org/0000-0003-0992-0383 ; Križevci College of Agriculture, Križevci, Croatia
Gordana Pintarić ; Križevci, Croatia
Kristina Svržnjak orcid id orcid.org/0000-0002-0064-1735 ; Križevci College of Agriculture, Križevci, Croatia


Full text: croatian pdf 490 Kb

page 205-216

downloads: 425

cite


Abstract

U radu se prikazuju potencijali gastronomske ponude Podravine za razvoj ruralnog turizma i gastroturizma. Gastronomska ponuda Podravine je vrlo raznolika i očuvana, te odražava kulturu življenja i rada minulih razdoblja. Provedbom intervjua sa stručnjacima koji su povezani sa istraživačkom temom dobivena su afirmativna mišljenja o prepoznatljivosti tradicionalnih podravskih jela od kojih se najveći naglasak stavlja na hajdinu i ječmenu kašu, jela od koprive, te Bregofsku pitu. Najveću ulogu u jačanju gastronomske ponude imaju turističke zajednice, udruge i osviješteni konzumenti podravskih jela, a gastronomska ponuda može se unaprijediti putem udruživanja seljačkih gospodarstava koja u svojoj ponudi imaju tradicionalna podravska jela po prihvatljivoj cijeni, ciljanim gastronomskim manifestacijama koje populariziraju podravska jela, te korištenjem namirnica koje su proizvedene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima.

Keywords

gastronomska ponuda; Podravina; ruralni turizam; intervju

Hrčak ID:

223359

URI

https://hrcak.srce.hr/223359

Publication date:

1.6.2019.

Article data in other languages: english

Visits: 1.280 *