Skip to the main content

Professional paper

Revizija subjekata u proizvodnji hrane

Pavel Bystrický ; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia
Igor Mráz ; Department of Food Technology and Processing, LIKO Bratislava a.s., Bratislava, Slovakia
D. Máté ; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia


Full text: english pdf 354 Kb

page 162-168

downloads: 587

cite


Abstract

Najozbiljniji izazov u radu kontrolnih nadležnih tijela bit će sustav revizije. To se posebice odnosi na pripremu potrebnih obrazaca i obuke revizora s ciljem uvođenja objektivnosti i transparentnosti.
Posebno značenje imaju evidnecije kako bi se udovoljilo zahhtjevima proizvodnje sigurne hrane, ne samo u vrijeme revizije, nego i kada kontrolna nadzorna tijela nisu prisutna.
Komunikacija je temelj uspjeha. Sve zainteresirane strane svoje prosudbe će donositi u skladu s ciljevima obuhvaćenima Zakonom o hrani (kao i zakonima o dobrobiti životinja, kada je to potrebno).

Keywords

Hrčak ID:

21312

URI

https://hrcak.srce.hr/21312

Publication date:

15.6.2007.

Article data in other languages: english

Visits: 1.601 *