Skip to the main content

Review article

Inovativna rješenja za smanjenje gubitaka i rasipanja hrane u opskrbnom lancu voća i povrća

Kristina Petljak ; kpetljak@efzg.hr


Full text: croatian pdf 305 Kb

page 137-145

downloads: 609

cite


Abstract

Cilj rada je dati pregled strategija Europske komisije, prvenstveno strategije „Od polja do stola“, kao jedne od ključnih mjera u okviru europskog zelenog plana. Uzimajući u obzir sigurnost hrane i sigurnost opskrbe hranom kao prioritete Europske unije, u radu se predstavlja jedan od ciljeva navedene strategije, a to je smanjenje gubitka i rasipanja hrane, s posebnim naglaskom na opskrbni lanac voća i povrća, analizu mogućnosti smanjenja gubitaka i rasipanja hrane i unapređenja opskrbnog lanca voća i povrća. Rezultati istraživanja bit će od pomoći prvenstveno poljoprivrednim proizvođačima, s ciljem smanjenja gubitaka i boljeg upravljanja gubicima u opskrbnom lancu voća i povrća.

Keywords

gubitak hrane, rasipanje hrane, strategija „Od polja do stola“, inovativna rješenja, opskrbni lanac voća i povrća

Hrčak ID:

269949

URI

https://hrcak.srce.hr/269949

Publication date:

25.12.2021.

Article data in other languages: english

Visits: 1.436 *