Skip to the main content

Short communication, Note

Proizvodnja astaksantina s pomoću soja kvasca Xanthophyllomyces dendrorhous ZJUT46 šaržnom fermentacijom u reaktoru zapremnine 2,0 m3

Zhong-Ce Hu ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China
Yu-Guo Zheng ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China
Zhao Wang ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China
Yin-Chu Shen ; Institute of Bioengineering, Zhejiang University of Technology, Hangzhou 310014, PR China


Full text: english pdf 121 Kb

page 209-212

downloads: 2.605

cite


Abstract

Astaksantin je glavni karotenoidni pigment. Istražena je proizvodnja astaksantina šaržnom fermentacijom u reaktoru zapremnine 2,0 m3. Također je provedena kontrola pomaka pH-vrijednosti. Rezultati su pokazali da je najbolji način proizvodnje astaksantina šaržnom fermentacijom uz kontrolu pomaka pH-vrijednosti, pri čemu je najveća koncentracija astaksantina (39,47 mg/L) proizvedena nakon 132 h.

Keywords

astaksantin; šaržna fermentacija; karotenoid; Xanthophyllomyces dendrorhous

Hrčak ID:

27780

URI

https://hrcak.srce.hr/27780

Publication date:

4.6.2007.

Article data in other languages: english

Visits: 3.750 *