Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kajmak - pitanje klasifikacije i propisa o kvaliteti

Jovan Đorđević ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija


Puni tekst: hrvatski pdf 701 Kb

str. 137-140

preuzimanja: 1.221

citiraj


Sažetak

Još je Zega krajem prošlog stoljeća objelodanio termin "srpski maslac" koji se koristio u Njemačkoj toga vremena kao trgovački naziv za kajmak. Ovaj privlačni termin se dugo zadržao u terminologiji i svijesti čak i onih stručnjaka koji su jasno uočavali razliku između maslaca i kajmaka, ali su ipak smatrali da je kajmak, u uvjetima u kojima se proizvodi, "prva etapa u dobivanju maslaca".

Ključne riječi

kajmak; klasifikacija; kvaliteta

Hrčak ID:

111409

URI

https://hrcak.srce.hr/111409

Datum izdavanja:

1.6.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.217 *