Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja

Sh. M. Abdulah ; Irak


Puni tekst: hrvatski pdf 774 Kb

str. 222-226

preuzimanja: 475

citiraj


Sažetak

U oblasti proučavanja kačkavalja u Jugoslaviji u posljednjih 30 godina učinjen je značajan napredak, ali problemu primjene drugih proteolitičkih fermenata u zamjenu za kimozin nije poklonjena odgovarajuća pažnja. Naime, posljednjih godina sve više se osjeća nedostatak sirila zbog povećane proizvodnje sireva i zbog neekonomičnosti klanja teladi. Zato se danas ozbiljno traže mogućnosti zamjene kimozina drugim proteolitičkim fermentima iz biljaka, mikroorganizama i životinja.

Ključne riječi

kačkavalj; proizvodnja; svinjski pepsin

Hrčak ID:

111697

URI

https://hrcak.srce.hr/111697

Datum izdavanja:

1.10.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.262 *