Glasnik Zaštite Bilja, Vol. 27 No. 5, 2004.
Izvorni znanstveni članak
Sporedni proizvodi u proizvodnji šećerne repe kvalitetna stočna hrana
Branko Marinković
; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Ljubinko Starčević
; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Jovan Crnobarac
; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Goran Jaćimović
; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Milorad Rajić
; Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
Sažetak
Tehnologija uzgoja šećerne repe bitno se razlikuje od tehnologije uzgoja ostalih ratarskih biljaka. U proizvodnji ove biljne vrste proizvođač mora uložiti veliko znanje, sposobnost i umijeće da bi ona bila uspješna i stabilna. Zato se ova biljna vrsta naziva “kraljicom” polja i/ili tehnologije. Sporedni proizvodi proizvodnje šećerne repe- glava i list, imaju istu energetsku vrijednost kao 1, 52 t zrna kukuruza u proizvodnji mlijeka ili 1,46 t zrna kukuruza u proizvodnji mesa, pri proizvodnji 40 tha-1 korijena.
Ključne riječi
šećerna repa; tehnologija proizvodnje; sporedni proizvodi
Hrčak ID:
164415
URI
Datum izdavanja:
22.9.2004.
Posjeta: 1.626 *