Stručni rad
Krvavice
Tomislav Majić
; Veterinarska stanica grada Zagreba, Heinzelova 68, Zagreb
Mario Škrivanko
; Hrvatski veterinarski institut, Veterinarski zavod Vinkovci
Mirza Hadžiosmanović
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Sažetak
U radu je prikazana proizvodnja krvavica, tradicionalnih kobasičarskih proizvoda u Hrvatskoj te uspoređena s industrijskom proizvodnjom. Recepture za proizvodnju krvavica u domaćinstvu se razlikuju, ovisno o kraju u kojem se proizvode. Krvavice proizvedene u domaćinstvima veoma često se kao višak proizvoda stavljaju na tržište. Kako su to proizvodi najčešće proizvedeni bez nadzora postavlja se pitanje njihove sigurnosti i rizika za zdravlje potrošača.
Ključne riječi
krvavice; tradicionalna proizvodnja; industrijska proizvodnja
Hrčak ID:
22159
URI
Datum izdavanja:
15.3.2006.
Posjeta: 9.619 *