Stručni rad
Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama
Mirko Šipka
; Fakultet veterinarske medicine Beograd, Bulevar oslobođenja 18, 11000 Beograd, Srbija
L. Stojanović
Lj. Petković
S. Ignjatović
; Mlekara Pirot
S. Mladenović
; Mlekara, Servo Mihalj, Zrenjanin
Sažetak
Već duže vremena u svetu se osjeća nedostatak telećih želudaca za proizvodnju sirila. Stoga je u posljednjim godinama porastao interes za dobivanje sirila s pomoću mikroorganizama. Pored pomanjkanja sirila i niža cijena mikrobnog sirila razlog su za povećanje interesiranja za sirila proizvedena s pomoću mikroba.
Ključne riječi
sir; trapist; kačkavalj; sir u kriškama; renilaza; mikrobno sirilo
Hrčak ID:
95572
URI
Datum izdavanja:
5.1.1973.
Posjeta: 1.872 *