Stručni rad
Osnovne karakteristike ambalažnih materijala i ambalaže za pakovanje konzumnog mlijeka
Milivoje Curaković
; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Vera Lazić
Ivan Vujković
Sažetak
Mlijeko, kao i druge prehrambene proizvode, potrebno je posle odgovarajućeg tehnološkog tretmana upakirati u ambalažu. Ambalaža je sredstvo koje prihvata proizvod i štiti ga do upotrebe, a pakovanje je tehnološki proces postavljanja proizvoda u ambalažu. Ambalaža sa proizvodom čini jednu cjelinu, koja se prezentira kupcu, što znači da je ona njegov sastavni dio koji ga štiti i nepristrano preporučuje, pružajući pri tome potrebne informacije o sadržaja i zadovoljstvo pri upotrebi.
Ključne riječi
konzumno mlijeko; pakiranje; ambalažni materijali; ambalaža
Hrčak ID:
95987
URI
Datum izdavanja:
3.4.1985.
Posjeta: 5.510 *