Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Osnovne karakteristike ambalažnih materijala i ambalaže za pakovanje konzumnog mlijeka

Milivoje Curaković ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Vera Lazić
Ivan Vujković


Puni tekst: hrvatski pdf 1.115 Kb

str. 113-119

preuzimanja: 4.325

citiraj


Sažetak

Mlijeko, kao i druge prehrambene proizvode, potrebno je posle odgovarajućeg tehnološkog tretmana upakirati u ambalažu. Ambalaža je sredstvo koje prihvata proizvod i štiti ga do upotrebe, a pakovanje je tehnološki proces postavljanja proizvoda u ambalažu. Ambalaža sa proizvodom čini jednu cjelinu, koja se prezentira kupcu, što znači da je ona njegov sastavni dio koji ga štiti i nepristrano preporučuje, pružajući pri tome potrebne informacije o sadržaja i zadovoljstvo pri upotrebi.

Ključne riječi

konzumno mlijeko; pakiranje; ambalažni materijali; ambalaža

Hrčak ID:

95987

URI

https://hrcak.srce.hr/95987

Datum izdavanja:

3.4.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 5.510 *