Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Nutritivna vrijednost dehidriranih mliječnih proizvoda

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljerka Kršev


Puni tekst: hrvatski pdf 619 Kb

str. 18-22

preuzimanja: 802

citiraj


Sažetak

Mnogi mliječni proizvodi nude se potrošaču u dehidriranom stanju. Za ove proizvode je značajno da se razlikuju po svom sastavu, te imaju gotovo uvijek povišen sadržaj laktoze, lipida, minerala i proteina. Na slijedećoj tabeli prikazan je prosječan sastav nekih dehidriranih mliječnih proizvoda.

Ključne riječi

dehidrirani mliječni proizvodi; nutritivna vrijednost

Hrčak ID:

99645

URI

https://hrcak.srce.hr/99645

Datum izdavanja:

4.1.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.675 *