Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Svetislav Milin
Vera Vujičić


Puni tekst: hrvatski pdf 815 Kb

str. 196-200

preuzimanja: 485

citiraj


Sažetak

Izučavanje variranja kemijskog sastava mlijeka ima višestruki zootehnički, tehnološki i nutricioni značaj. Ovakva istraživanja su važna za svako područje, s obzirom na regionalne bioekološke i agroindustrijske specifičnosti. U našoj zemlji dosadašnja istraživanja u ovoj oblasti odnose se najvećim dijelom na sadržaj mliječne masti. Međutim, kako se može vidjeti iz literature, sve više pažnje počinje da se posvećuje i drugim sastojcima.

Ključne riječi

mlijeko; sastav; govedo; Vojvodina

Hrčak ID:

109466

URI

https://hrcak.srce.hr/109466

Datum izdavanja:

1.9.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.355 *