Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Stabilnost UHT mlijeka i kemijska karakterizacija nekih njegovih frakcija

Ivica F. Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 729 Kb

str. 139-144

preuzimanja: 496

citiraj


Sažetak

Autor je ispitivao stabilnost UHT steriliziranog mlijeka, skladištenog do 6 mjeseci na temperaturi 5 i 20 °C,. te kemijski sastav nekih njegovih frakcija. Ispitivanjima je ustanovio da se okretanjem paketa i skladištenjem na 5 °C znatno smanjuje količina i mijenja sastav izdvojenih frakcija.

Ključne riječi

UHT mlijeko; stabilnost; kemijska karakterizacija

Hrčak ID:

116230

URI

https://hrcak.srce.hr/116230

Datum izdavanja:

2.5.1983.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.303 *