Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Domaći način spravljanja sirila

Milisav Ristivojević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 326 Kb

str. 16-17

preuzimanja: 8.835

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 136 Kb

str. 16-17

preuzimanja: 497

citiraj


Sažetak

Sitni proizvođači obično za podsirivanje mlijeka upotrebljavaju sirilo, koje sami spremaju, bilo što fabrike nisu u stanju da dadu dovoljne količine sirila, bilo što su sami prerađivači ovakav način rada prihvatili zbog jeftinije proizvodnje. Pored ostalih uzroka, sirilo slabe kvalitete je ozbiljan uzrok slabe kvalitete sireva na našem tržištu, a naročito se to može reći za bijeli sir.

Ključne riječi

sirilo; spravljanje sirila

Hrčak ID:

124722

URI

https://hrcak.srce.hr/124722

Datum izdavanja:

4.1.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 10.331 *

accessibility

closePristupačnostrefresh

Ako želite spremiti trajne postavke, kliknite Spremi, ako ne - vaše će se postavke poništiti kad zatvorite preglednik.