Izlaganje sa skupa
https://doi.org/10.31727/m.23.6.2
Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi
Lidija Kozačinski
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Željka Cvrtila
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Tomislav Mikuš
orcid.org/0000-0003-1388-2404
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Bela Njari
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Jelka Pleadin
; Hrvatski veterinarski institut, Zagreb, Hrvatska
Daniel Špoljarić
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Maja Popović
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Puni tekst: hrvatski pdf 4.456 Kb
str. 506-513
preuzimanja: 213
citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Cvrtila, Ž., Mikuš, T., Njari, B., Pleadin, J., Špoljarić, D. i Popović, M. (2021). Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, 23. (6.), 506-513. https://doi.org/10.31727/m.23.6.2
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. 23., br. 6., 2021, str. 506-513. https://doi.org/10.31727/m.23.6.2. Citirano 25.12.2024.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Željka Cvrtila, Tomislav Mikuš, Bela Njari, Jelka Pleadin, Daniel Špoljarić i Maja Popović. "Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu 23., br. 6. (2021): 506-513. https://doi.org/10.31727/m.23.6.2
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2021). 'Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, 23.(6.), str. 506-513. https://doi.org/10.31727/m.23.6.2
Vancouver
Kozačinski L, Cvrtila Ž, Mikuš T, Njari B, Pleadin J, Špoljarić D i sur. Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2021 [pristupljeno 25.12.2024.];23.(6.):506-513. https://doi.org/10.31727/m.23.6.2
IEEE
L. Kozačinski, et al., "Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.23., br. 6., str. 506-513, 2021. [Online]. https://doi.org/10.31727/m.23.6.2
Preuzmi JATS datoteku
Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi osnovni kemijski i masnokiselinski sastav te udio kolesterola m. longissimus dorsi janjadi hranjene voluminoznom krmom i koncentratom, kojima je u različitim omjerima dodavan suhi pripravak plemenite pečurke odnosno usitnjena svježa pečurka. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno ukupno 30 klaonički obrađenih trupova janjadi podijeljeno u tri skupine. U svrhu utvrđivanja kvalitete, nakon klanja s trupova uzeti su uzorci (m. longissimus dorsi) za senzornu ocjenu mesa janjadi te određivanje kemijskog i masnokiselinskog sastava te kolesterola.
Ključne riječi
janjetina; plemenita pečurka; kakvoća mesa; Agaricus bisporus
Hrčak ID:
267609
URI
https://hrcak.srce.hr/267609
Datum izdavanja:
15.12.2021.
Podaci na drugim jezicima:
talijanski
španjolski
engleski
njemački
Posjeta: 1.978
*