Stručni rad
https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2
Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)
Boris Duralija
; Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Ela Lozica
; Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Nataša Mikulec
; Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Luna Maslov Bandić
; Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Sandra Voća
; Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Puni tekst: hrvatski pdf 1.373 Kb
str. 12-16
preuzimanja: 189
citiraj
APA 6th Edition
Duralija, B., Lozica, E., Mikulec, N., Maslov Bandić, L. i Voća, S. (2021). Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.). Glasnik Zaštite Bilja, 44. (3.), 12-16. https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2
MLA 8th Edition
Duralija, Boris, et al. "Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 44., br. 3., 2021, str. 12-16. https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2. Citirano 23.12.2024.
Chicago 17th Edition
Duralija, Boris, Ela Lozica, Nataša Mikulec, Luna Maslov Bandić i Sandra Voća. "Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)." Glasnik Zaštite Bilja 44., br. 3. (2021): 12-16. https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2
Harvard
Duralija, B., et al. (2021). 'Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)', Glasnik Zaštite Bilja, 44.(3.), str. 12-16. https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2
Vancouver
Duralija B, Lozica E, Mikulec N, Maslov Bandić L, Voća S. Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.). Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2021 [pristupljeno 23.12.2024.];44.(3.):12-16. https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2
IEEE
B. Duralija, E. Lozica, N. Mikulec, L. Maslov Bandić i S. Voća, "Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)", Glasnik Zaštite Bilja, vol.44., br. 3., str. 12-16, 2021. [Online]. https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2
Preuzmi JATS datoteku
Sažetak
Mirta (Myrtus communis L.) je tipična samonikla voćna vrsta mediteranske flore, čije plodove već stoljećima lokalno stanovništvo koristi u prehrani i narodnoj medicini. Plodovi mirte najčešće se koriste u prerađevinama, kao što su marmelade, džemovi, vina i likeri, a danas su takvi proizvodi i plodovi samoniklog voća sve više u upotrebi zbog velike zainteresiranosti potrošača za konzumacijom prirodnih proizvoda. U radu je prikazan osnovni opis ove samonikle voćne vrste kao i pregled dosadašnjih istraživanja kemijskog i mineralnog sastava plodova.
Ključne riječi
kemijski sastav; mineralni sastav; mirta; mikroelementi; makroelementi
Hrčak ID:
257075
URI
https://hrcak.srce.hr/257075
Datum izdavanja:
7.5.2021.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 1.238
*