Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tehnološki principi proizvodnje ice creama

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 833 Kb

str. 121-126

preuzimanja: 701

citiraj


Sažetak

Kvaliteta, pa sam postanak konačnog proizvoda zavisi ne samo o određenoj količini i vrsti sastojaka, koji daju ice creamu tražena svojstva okusa, nego i o tehnološkom procesu. Tehnološki proces uvjetuje određenu strukturu i konzistenciju, te svojstvo da ice cream dugo sačuva oblik, da se na zraku otapa vrlo polagano, a na jeziku dovoljno brzo, ne dajući pritom osjećaj jake hladnoće.

Ključne riječi

ice cream; sladoled; mliječni proizvod

Hrčak ID:

57653

URI

https://hrcak.srce.hr/57653

Datum izdavanja:

2.6.1957.

Posjeta: 1.310 *