hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo

Fulltext: croatian, pdf (751 KB) pages 77-82 downloads: 986* cite
APA 6th Edition
Dozet, N. (1966). Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira. Mljekarstvo, 16 (4), 77-82. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/66930
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija. "Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira." Mljekarstvo, vol. 16, no. 4, 1966, pp. 77-82. https://hrcak.srce.hr/66930. Accessed 24 Jun. 2021.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija. "Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira." Mljekarstvo 16, no. 4 (1966): 77-82. https://hrcak.srce.hr/66930
Harvard
Dozet, N. (1966). 'Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira', Mljekarstvo, 16(4), pp. 77-82. Available at: https://hrcak.srce.hr/66930 (Accessed 24 June 2021)
Vancouver
Dozet N. Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira. Mljekarstvo [Internet]. 1966 [cited 2021 June 24];16(4):77-82. Available from: https://hrcak.srce.hr/66930
IEEE
N. Dozet, "Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira", Mljekarstvo, vol.16, no. 4, pp. 77-82, 1966. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/66930. [Accessed: 24 June 2021]

Abstracts
Proizvodnja ovčjeg mlijeka u našim planinskim krajevima predstavlja značajan faktor u izradi mliječnih proizvoda, jer služi gotovo isključivo kao sirovina za preradu. Ukupna godišnja proizvodnja mlijeka u SFRJ iznosi oko 2000 miliona litara, a u Bosni i Hercegovini oko 290 miliona litara.

Keywords
sir; travnički sir; ovčje mlijeko

Hrčak ID: 66930

URI
https://hrcak.srce.hr/66930

Visits: 1.212 *