hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo

Puni tekst: hrvatski, pdf (751 KB) str. 77-82 preuzimanja: 986* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N. (1966). Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira. Mljekarstvo, 16 (4), 77-82. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/66930
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija. "Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira." Mljekarstvo, vol. 16, br. 4, 1966, str. 77-82. https://hrcak.srce.hr/66930. Citirano 21.06.2021.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija. "Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira." Mljekarstvo 16, br. 4 (1966): 77-82. https://hrcak.srce.hr/66930
Harvard
Dozet, N. (1966). 'Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira', Mljekarstvo, 16(4), str. 77-82. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/66930 (Datum pristupa: 21.06.2021.)
Vancouver
Dozet N. Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira. Mljekarstvo [Internet]. 1966 [pristupljeno 21.06.2021.];16(4):77-82. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66930
IEEE
N. Dozet, "Sastav i svojstva ovčjeg mlijeka na području proizvodnje travničkog sira", Mljekarstvo, vol.16, br. 4, str. 77-82, 1966. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66930. [Citirano: 21.06.2021.]

Sažetak
Proizvodnja ovčjeg mlijeka u našim planinskim krajevima predstavlja značajan faktor u izradi mliječnih proizvoda, jer služi gotovo isključivo kao sirovina za preradu. Ukupna godišnja proizvodnja mlijeka u SFRJ iznosi oko 2000 miliona litara, a u Bosni i Hercegovini oko 290 miliona litara.

Ključne riječi
sir; travnički sir; ovčje mlijeko

Hrčak ID: 66930

URI
https://hrcak.srce.hr/66930

Posjeta: 1.212 *