Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Prilog izučavanju mikrobiološke kvalitete sirovog mlijeka u nekim rajonima Vojvodine

J. Rašić ; Institut za prehrambenu industriju, Novi Sad
S. Milin
Z. Milanović


Puni tekst: hrvatski pdf 488 Kb

str. 169-175

preuzimanja: 575

citiraj


Sažetak

Mikrobiološka kvaliteta sirovog mlijeka ima veliki značaj u obradi i preradi mlijeka. Prerada mlijeka, koje se nalazi u kvarenju ili je već pokvareno, u razne proizvode predstavlja nužno zlo u mljekarstvu. Proizvodi izrađeni od takvog mlijeka imaju manji randman, slabijeg su kvaliteta, pa prema tome imaju i manju tržišnu vrijednost.

Ključne riječi

mlijeko; mikrobiološka kvaliteta; Vojvodima

Hrčak ID:

67681

URI

https://hrcak.srce.hr/67681

Datum izdavanja:

1.8.1968.

Posjeta: 999 *