Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Doprinos ka poznavanju laboratorijske kontrole u sirarskim pogonima s aspekta biohemijskih zbivanja u mlijeku i siru

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Ljubljana


Puni tekst: hrvatski pdf 851 Kb

str. 1-9

preuzimanja: 479

citiraj


Sažetak

Prerada mlijeka u sir je složeni proces koji zaslužuje punu pažnju. Nužna je organizirana i detaljna kontrola mlijeka, tehnološkog procesa kao i konačnog proizvoda. Stalno moramo imati na umu da je mlijeko po svojoj prirodi podvrgnuto kemijsko-fizikalnim i biološkim promjenama, koje mogu prouzrokovati velike gubitke u pogonima zbog slabe kvalitete sireva, no u stvari danas ni potrošaču više nije svejedno kakav sir može dobiti na tržištu.

Ključne riječi

mlijeko; sir; biokemijske promjene; laboratorijska kontrola

Hrčak ID:

70324

URI

https://hrcak.srce.hr/70324

Datum izdavanja:

2.1.1964.

Posjeta: 844 *