hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom

Ljerka Kršev ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik

Puni tekst: hrvatski, pdf (996 KB) str. 149-154 preuzimanja: 625* citiraj
APA 6th Edition
Kršev, Lj. i Tratnik, Lj. (1992). Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom. Mljekarstvo, 42 (2), 149-154. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95460
MLA 8th Edition
Kršev, Ljerka i Ljubica Tratnik. "Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom." Mljekarstvo, vol. 42, br. 2, 1992, str. 149-154. https://hrcak.srce.hr/95460. Citirano 18.10.2019.
Chicago 17th Edition
Kršev, Ljerka i Ljubica Tratnik. "Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom." Mljekarstvo 42, br. 2 (1992): 149-154. https://hrcak.srce.hr/95460
Harvard
Kršev, Lj., i Tratnik, Lj. (1992). 'Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom', Mljekarstvo, 42(2), str. 149-154. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95460 (Datum pristupa: 18.10.2019.)
Vancouver
Kršev Lj, Tratnik Lj. Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom. Mljekarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 18.10.2019.];42(2):149-154. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95460
IEEE
Lj. Kršev i Lj. Tratnik, "Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom", Mljekarstvo, vol.42, br. 2, str. 149-154, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95460. [Citirano: 18.10.2019.]

Sažetak
Mlijeko je prirodna, ali po sastavu promjenjiva hranjiva podloga što bitno utječe na rast i aktivnost u mlijeku prisutne mliječne flore ili dodane mikrofone starter-kulture (Kršev i sur., 1990.). Zbog toga je proizvodnja fermentiranih mliječnih proizvoda i pri optimalnim uvjetima proizvodnje veoma nepredvidiva.

Ključne riječi
mlijeko; izravno kiseljenje; glukono-delta-lakton

Hrčak ID: 95460

URI
https://hrcak.srce.hr/95460

[engleski]

Posjeta: 774 *