hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

Kakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu

Klara Pfeifer ; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Josip Živković
Mirza Hadžiosmanović
Branimir Mioković
Bela Njari

Puni tekst: hrvatski, pdf (901 KB) str. 299-303 preuzimanja: 374* citiraj
APA 6th Edition
Pfeifer, K., Živković, J., Hadžiosmanović, M., Mioković, B. i Njari, B. (1992). Kakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu. Mljekarstvo, 42 (4), 299-303. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95532
MLA 8th Edition
Pfeifer, Klara, et al. "Kakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu." Mljekarstvo, vol. 42, br. 4, 1992, str. 299-303. https://hrcak.srce.hr/95532. Citirano 18.08.2019.
Chicago 17th Edition
Pfeifer, Klara, Josip Živković, Mirza Hadžiosmanović, Branimir Mioković i Bela Njari. "Kakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu." Mljekarstvo 42, br. 4 (1992): 299-303. https://hrcak.srce.hr/95532
Harvard
Pfeifer, K., et al. (1992). 'Kakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu', Mljekarstvo, 42(4), str. 299-303. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95532 (Datum pristupa: 18.08.2019.)
Vancouver
Pfeifer K, Živković J, Hadžiosmanović M, Mioković B, Njari B. Kakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu. Mljekarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 18.08.2019.];42(4):299-303. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95532
IEEE
K. Pfeifer, J. Živković, M. Hadžiosmanović, B. Mioković i B. Njari, "Kakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu", Mljekarstvo, vol.42, br. 4, str. 299-303, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95532. [Citirano: 18.08.2019.]

Sažetak
Na osnovi organoleptičkih svojstava, kemijskog sastava, tehnološke obrade i mikrobiološke ispravnosti određena je kakvoća 280 uzoraka mlijeka i mliječnih proizvoda sa zagrebačkog tržišta. Rezultati analiza pokazali su relativno slabu kakvoću budući da 42,86% uzoraka mlijeka i mliječnih prerađevina nije zadovoljilo minimalno propisane uvjete postojećih propisa. Zbog navedenih razloga neophodno je unaprijediti postojeće uvjete kontrole proizvodnje i postupke poboljšanja higijene proizvodnje i sanitacije pogona mljekarske industrije.

Ključne riječi
kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda; organoleptička svojstva; mikrobiološka ispravnost; kemijski sastav

Hrčak ID: 95532

URI
https://hrcak.srce.hr/95532

[engleski]

Posjeta: 568 *