hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Pravci razvoja mehanizacije proizvodnje svježih i mekih sireva

Jeremija Rašić ; Jugoslovenski institut za prehrambenu industriju, Novi Sad
Bora Obradović

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 11-19 preuzimanja: 413* citiraj
APA 6th Edition
Rašić, J. i Obradović, B. (1973). Pravci razvoja mehanizacije proizvodnje svježih i mekih sireva. Mljekarstvo, 23 (1), 11-19. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95573
MLA 8th Edition
Rašić, Jeremija i Bora Obradović. "Pravci razvoja mehanizacije proizvodnje svježih i mekih sireva." Mljekarstvo, vol. 23, br. 1, 1973, str. 11-19. https://hrcak.srce.hr/95573. Citirano 14.05.2021.
Chicago 17th Edition
Rašić, Jeremija i Bora Obradović. "Pravci razvoja mehanizacije proizvodnje svježih i mekih sireva." Mljekarstvo 23, br. 1 (1973): 11-19. https://hrcak.srce.hr/95573
Harvard
Rašić, J., i Obradović, B. (1973). 'Pravci razvoja mehanizacije proizvodnje svježih i mekih sireva', Mljekarstvo, 23(1), str. 11-19. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95573 (Datum pristupa: 14.05.2021.)
Vancouver
Rašić J, Obradović B. Pravci razvoja mehanizacije proizvodnje svježih i mekih sireva. Mljekarstvo [Internet]. 1973 [pristupljeno 14.05.2021.];23(1):11-19. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95573
IEEE
J. Rašić i B. Obradović, "Pravci razvoja mehanizacije proizvodnje svježih i mekih sireva", Mljekarstvo, vol.23, br. 1, str. 11-19, 1973. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95573. [Citirano: 14.05.2021.]

Sažetak
Mehanizacija proizvodnje sireva pokazuje izvjesne zaostatke u usporedbi s drugim linijama proizvodnje, kao što je pasterizacija i sterilizacija mlijeka, proizvodnja mliječnih konzervi - evaporirano, kondenzirano mlijeko i mlijeko u prahu, proizvodnja maslaca, sladoleda i dr.

Ključne riječi
sir; meki sir; svježi sir; mehanizacija

Hrčak ID: 95573

URI
https://hrcak.srce.hr/95573

Posjeta: 592 *