hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Odnos kiselosti mlijeka za sirenje i sirutke

Matej Markeš ; Prehrambeno-tehnološki institut, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (645 KB) str. 207-212 preuzimanja: 312* citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M. (1973). Odnos kiselosti mlijeka za sirenje i sirutke. Mljekarstvo, 23 (9), 207-212. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95652
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Odnos kiselosti mlijeka za sirenje i sirutke." Mljekarstvo, vol. 23, br. 9, 1973, str. 207-212. https://hrcak.srce.hr/95652. Citirano 15.01.2021.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Odnos kiselosti mlijeka za sirenje i sirutke." Mljekarstvo 23, br. 9 (1973): 207-212. https://hrcak.srce.hr/95652
Harvard
Markeš, M. (1973). 'Odnos kiselosti mlijeka za sirenje i sirutke', Mljekarstvo, 23(9), str. 207-212. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95652 (Datum pristupa: 15.01.2021.)
Vancouver
Markeš M. Odnos kiselosti mlijeka za sirenje i sirutke. Mljekarstvo [Internet]. 1973 [pristupljeno 15.01.2021.];23(9):207-212. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95652
IEEE
M. Markeš, "Odnos kiselosti mlijeka za sirenje i sirutke", Mljekarstvo, vol.23, br. 9, str. 207-212, 1973. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95652. [Citirano: 15.01.2021.]

Sažetak
Kiselost mlijeka i mliječnih proizvoda često služi kao jedan od kriterija za prosuđivanje njihove kvalitete i uporabivosti. Stoga kontrola, podešavanje i usmjeravanje kiselosti prati gotovo sve tehnološke procese u industrijskoj obradi i preradi mlijeka.

Ključne riječi
mlijeko; sirutka; sirenje

Hrčak ID: 95652

URI
https://hrcak.srce.hr/95652

Posjeta: 485 *