hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (452 KB) str. 311-314 preuzimanja: 192* citiraj
APA 6th Edition
Lukač, J. (1990). Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka. Mljekarstvo, 40 (12), 311-314. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96726
MLA 8th Edition
Lukač, Jasmina. "Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 40, br. 12, 1990, str. 311-314. https://hrcak.srce.hr/96726. Citirano 13.10.2019.
Chicago 17th Edition
Lukač, Jasmina. "Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka." Mljekarstvo 40, br. 12 (1990): 311-314. https://hrcak.srce.hr/96726
Harvard
Lukač, J. (1990). 'Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka', Mljekarstvo, 40(12), str. 311-314. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96726 (Datum pristupa: 13.10.2019.)
Vancouver
Lukač J. Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 13.10.2019.];40(12):311-314. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96726
IEEE
J. Lukač, "Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka", Mljekarstvo, vol.40, br. 12, str. 311-314, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96726. [Citirano: 13.10.2019.]

Sažetak
U radu je istraživana bakteriološka kvaliteta uzoraka sirovog mlijeka uzetih u domaćinstvima i na sabirnim mjestima. Rezultati ukazuju na veliku varijabilnost uzoraka mlijeka. Razlozi za takvo stanje su mikroklimatske prilike i manipulacija mlijekom, kao i uvjeti držanja stoke i stočna hrana. U proizvodnji mlijeka potrebno je posvetiti izuzetnu pažnju bakteriološkoj kvaliteti.

Ključne riječi
bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka; ukupan broj kolonija mikroorganizama

Hrčak ID: 96726

URI
https://hrcak.srce.hr/96726

[engleski]

Posjeta: 295 *