hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Primarna struktura kazeina

Dragojlo Obradović ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 148-156 preuzimanja: 1.541* citiraj
APA 6th Edition
Obradović, D. (1975). Primarna struktura kazeina. Mljekarstvo, 25 (7), 148-156. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96859
MLA 8th Edition
Obradović, Dragojlo. "Primarna struktura kazeina." Mljekarstvo, vol. 25, br. 7, 1975, str. 148-156. https://hrcak.srce.hr/96859. Citirano 18.05.2021.
Chicago 17th Edition
Obradović, Dragojlo. "Primarna struktura kazeina." Mljekarstvo 25, br. 7 (1975): 148-156. https://hrcak.srce.hr/96859
Harvard
Obradović, D. (1975). 'Primarna struktura kazeina', Mljekarstvo, 25(7), str. 148-156. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96859 (Datum pristupa: 18.05.2021.)
Vancouver
Obradović D. Primarna struktura kazeina. Mljekarstvo [Internet]. 1975 [pristupljeno 18.05.2021.];25(7):148-156. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96859
IEEE
D. Obradović, "Primarna struktura kazeina", Mljekarstvo, vol.25, br. 7, str. 148-156, 1975. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96859. [Citirano: 18.05.2021.]

Sažetak
Kemija proteina mlijeka je relativno mlada nauka i zahvaljujući teoretskim dostignućima kao i intenzivnom eksperimentalnom radu, može se očekivati dalji napredak u mljekarskoj industriji. Neosporno je, da je istraživanje proteina veoma kompleksno, zbog veličine i strukture molekula, njihove stabilnosti u većini otopina, kao i sposobnosti da se kemijski veoma lako mijenjaju ili razgrađuju u toku izoliranja i definiranja.

Ključne riječi
kazein; primarna struktura

Hrčak ID: 96859

URI
https://hrcak.srce.hr/96859

Posjeta: 1.737 *