hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje

Ivanka Otenhajmer ; Mikrobiološko odelenje Instituta za mlekarstvo, Beograd
Stojanka Mitić
Nada Radišić
Dragojlo Obradović

Puni tekst: hrvatski, pdf (375 KB) str. 259-261 preuzimanja: 361* citiraj
APA 6th Edition
Otenhajmer, I., Mitić, S., Radišić, N. i Obradović, D. (1975). Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje. Mljekarstvo, 25 (11), 259-261. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96883
MLA 8th Edition
Otenhajmer, Ivanka, et al. "Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje." Mljekarstvo, vol. 25, br. 11, 1975, str. 259-261. https://hrcak.srce.hr/96883. Citirano 15.01.2021.
Chicago 17th Edition
Otenhajmer, Ivanka, Stojanka Mitić, Nada Radišić i Dragojlo Obradović. "Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje." Mljekarstvo 25, br. 11 (1975): 259-261. https://hrcak.srce.hr/96883
Harvard
Otenhajmer, I., et al. (1975). 'Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje', Mljekarstvo, 25(11), str. 259-261. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96883 (Datum pristupa: 15.01.2021.)
Vancouver
Otenhajmer I, Mitić S, Radišić N, Obradović D. Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje. Mljekarstvo [Internet]. 1975 [pristupljeno 15.01.2021.];25(11):259-261. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96883
IEEE
I. Otenhajmer, S. Mitić, N. Radišić i D. Obradović, "Karakteristična mikroflora kesten-pirea u industrijskim uvjetima proizvodnje", Mljekarstvo, vol.25, br. 11, str. 259-261, 1975. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96883. [Citirano: 15.01.2021.]

Sažetak
Kesten pire je namirnica koja se na industrijski način proizvodi, a zbog svoje hranjive vrijednosti, specifičnog i prijatnog ukusa, sve više postaje sastavni dio obroka, naročito djece. Po svome kemijskom sastavu, kesten je vezan za proteine i masti te je korisna namirnica kako u pogledu kalorične, tako i u pogledu biološke vrijednosti, naročito radi visokog sadržaja (oko 40 %) linolne kiseline (Marić i sur., 1973.).

Ključne riječi
kesten-pire; mikroflora; industrijski uvjeti proizvodnje

Hrčak ID: 96883

URI
https://hrcak.srce.hr/96883

Posjeta: 534 *