hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.39 No.10 Listopad 1989.

Izvorni znanstveni članak

Comparative study on free aminoacids content in cow's and ewe's milk

Tihomir Čižbanovski ; Zemjodelski fakultet, Institut za stočarstvo, Skopje
Sonja Srbinovska

Puni tekst: hrvatski, pdf (801 KB) str. 271-275 preuzimanja: 107* citiraj
APA 6th Edition
Čižbanovski, T. i Srbinovska, S. (1989). Komparativni prikaz sadržaja slobodnih aminokiselina u kravljem i ovčjem mlijeku. Mljekarstvo, 39 (10), 271-275. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100969
MLA 8th Edition
Čižbanovski, Tihomir i Sonja Srbinovska. "Komparativni prikaz sadržaja slobodnih aminokiselina u kravljem i ovčjem mlijeku." Mljekarstvo, vol. 39, br. 10, 1989, str. 271-275. https://hrcak.srce.hr/100969. Citirano 11.12.2018.
Chicago 17th Edition
Čižbanovski, Tihomir i Sonja Srbinovska. "Komparativni prikaz sadržaja slobodnih aminokiselina u kravljem i ovčjem mlijeku." Mljekarstvo 39, br. 10 (1989): 271-275. https://hrcak.srce.hr/100969
Harvard
Čižbanovski, T., i Srbinovska, S. (1989). 'Komparativni prikaz sadržaja slobodnih aminokiselina u kravljem i ovčjem mlijeku', Mljekarstvo, 39(10), str. 271-275. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100969 (Datum pristupa: 11.12.2018.)
Vancouver
Čižbanovski T, Srbinovska S. Komparativni prikaz sadržaja slobodnih aminokiselina u kravljem i ovčjem mlijeku. Mljekarstvo [Internet]. 1989 [pristupljeno 11.12.2018.];39(10):271-275. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100969
IEEE
T. Čižbanovski i S. Srbinovska, "Komparativni prikaz sadržaja slobodnih aminokiselina u kravljem i ovčjem mlijeku", Mljekarstvo, vol.39, br. 10, str. 271-275, 1989. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100969. [Citirano: 11.12.2018.]

Sažetak
In order to establish the content of free aminoacids in cow's and ewe's milk samples of raw milk, collected in milk collecting stations of the region of Macedonia were analyzed. Cow's milk samples to contained 17 free amino acids in total amount of 6.81 mg percent and ewe's milk samples 17 free aminoacids in total amount of 9.92 mg percent. Investigations data confirmed that nonessential aminoacids in milk samples over match essential. In cow's milk samples amounts of essential aminoacids attained 1.56 mg percent or 22.91 percent of total amount in free aminoacids, and ewe's milk samples 2.61 mg percent or 26.31 percent.

Ključne riječi
cow's milk; ewe's milk; free aminoacids content

Hrčak ID: 100969

URI
https://hrcak.srce.hr/100969

[hrvatski]

Posjeta: 217 *