hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu

Mansour Zaher ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Marijana Carić

Puni tekst: hrvatski, pdf (990 KB) str. 59-65 preuzimanja: 237* citiraj
APA 6th Edition
Zaher, M. i Carić, M. (1988). Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu. Mljekarstvo, 38 (3), 59-65. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/101197
MLA 8th Edition
Zaher, Mansour i Marijana Carić. "Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu." Mljekarstvo, vol. 38, br. 3, 1988, str. 59-65. https://hrcak.srce.hr/101197. Citirano 15.10.2019.
Chicago 17th Edition
Zaher, Mansour i Marijana Carić. "Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu." Mljekarstvo 38, br. 3 (1988): 59-65. https://hrcak.srce.hr/101197
Harvard
Zaher, M., i Carić, M. (1988). 'Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu', Mljekarstvo, 38(3), str. 59-65. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/101197 (Datum pristupa: 15.10.2019.)
Vancouver
Zaher M, Carić M. Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu. Mljekarstvo [Internet]. 1988 [pristupljeno 15.10.2019.];38(3):59-65. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101197
IEEE
M. Zaher i M. Carić, "Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu", Mljekarstvo, vol.38, br. 3, str. 59-65, 1988. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101197. [Citirano: 15.10.2019.]

Sažetak
Cilj rada bio je utvrditi utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu UF retenata u prahu. Razlike su utvrđene za sadržaj 5-HMF u toku 8 mjeseci skladištenja pri temperaturama od 4 °C i 37 °C. Nisu utvrđene značajne promjene za ukupne proteine i proteinske frakcije.

Ključne riječi
retentat u prahu; kvaliteta; sušenje raspršivanje

Hrčak ID: 101197

URI
https://hrcak.srce.hr/101197

[engleski]

Posjeta: 357 *